Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic per a Gustavo Slafer

abr. 24, 2024

La Generalitat ha aprovat avui la concessió de la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a Gustavo Slafer, entre altres nou investigadors del sistema català del coneixement, així com la Placa Narcís Monturiol per al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Gustavo Slafer lidera el grup de recerca de Fisiologia de Cultius en Agrotecnio i va ser director del centre entre 2016 i 2018 juntament amb Vicent Sanchis. Slafer és també professor de recerca ICREA en la Universitat de Lleida i professor honorari en la Universitat de Nottingham (Regne Unit) i Buenos Aires (Argentina). La seva recerca se centra en les bases fisiològiques del rendiment de les collites, principalmente de blat, per a augmentar la producció amb un ús eficient dels recursos, millorant la sostenibilitat i reduint l’impacte ambiental.

Juntament amb Slafer, rebran també la Medalla Narcís Monturiol 2024: Jordi Alberch Vié (Universitat de Barcelona – UB), Anna Alberni Jordà (UB), Anna Alberni Jordà (CSIC), Àngel Lozano Solsona (Universitat Pompeu Fabra – UPF), Emilio Palomares Gil (ICIQ), Ana Isabel Pérez Neira (Universitat Politècnica de Catalunya – UPC), Petia Radeva (UB), Marta Reynal Querol (UPF), i Antonio Villaverde Corrals (Universitat Autònoma de Barcelona-UAB).

Aquests premis, instituïts per la Generalitat en 1982, honren a persones i organitzacions per la seva destacada contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya i porten el nom de l’inventor i polític català del segle XIX Narcís Monturiol Estarriol. Des de 1982, la Generalitat de Catalunya ha concedit 311 medalles (238 a homes i 73 a dones) i 48 plaques a institucions. Entre els guardonats hi ha altres investigadors i investigadores d’Agrotecnio: Paul Christou (2020), Olga Martín (2018), Ramon Albajes (2002) i Ignacio Romagosa (1998).

Text: Generalitat de Catalunya / Premsa UdL / Agrotecnio