Una jornada de formació sobre control de plagues en ecosistemes urbans amb “enemics naturals”

abr. 5, 2024

El 26 d’abril se celebrarà una jornada formativa sobre el control de plagues en ecosistemes urbans on es presentarà també la Guia d’enemics naturals de plagues en espais verds urbans elaborada per Xavier Pons, Roberto Meseguer i Belén Lumbierres, del grup de protecció de cultius d’Agrotecnio i del grup d’entomologia del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la Universitat de Lleida.

Aquesta guia, fruit del resultat de més de vint anys de treballs, presenta els principals grups d’enemics naturals de plagues que es poden trobar als espais verds. S’ha creat com una eina de suport per a personal de gestió i control de plagues en ecosistemes urbans, però també per al públic interessat en la biodiversitat de fauna dels parcs i jardins de ciutats i pobles.

La jornada del 26 d’abril tindrà lloc al Centre Cívic del Castell i la Verneda, a Malgrat de Mar, i comptarà amb la participació del regidor de la vila, Jordi Lluís Farré Adrogué, que obrirà l’acte. El catedràtic de la Universitat de Lleida i ex director d’Agrotecnio membre del grup de protecció de cultius, Ramon Albajes, donarà també la benvinguda. Durant la sessió, els autors de la Guia (Pons, Meseguer i Lumbierres) presentaran la publicació, seguits d’una xerrada sobre l’experiència de 15 anys en la gestió integrada de plagues als espais verds de Malgrat de Mar, a càrrec de Carles García (responsable d’Espais Verds de l’Ajuntament de Malgrat de Mar) i Mònica Bedós (consultora en GIP Parcs i jardins de Adalia Gestió). La sessió acabarà amb una visita tècnica al Parc Francesc Macià d’aquesta localitat. L’agenda completa de l’acte es pot descarregar aquí.

Per a participar, es prega inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Formulari d’inscripció

Està prevista una sessió anàloga per a la presentació de la versió en castellà de la guia a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria forestal, Forestal i del Medi natural de Madrid, al maig.