Olga Martín, guardonada per la seva trajectòria científica

abr. 3, 2024

La investigadora d’Agrotecnio i catedràtica de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, ha estat distingida per l’Instituto Danone amb el premi a la Trajectòria Científica Dr. Carles Martí Henneberg, dotat amb 20.000 euros. L’objectiu d’aquest guardó és “reconèixer una carrera excel·lent en el camp de l’alimentació, la nutrició i la salut”. Martín Belloso ha estat elegida entre la vintena de candidatures presentades a la trentena edició. La resolució destaca que és la primera dona espanyola a formar part de l’Acadèmia de la Unió Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments i que ha estat la presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments.

El president de l’Instituto Danone, José López Miranda, ha destacat que “el nom de Martín Belloso havia d’estar situat al costat d’altres guanyadors d’edicions anteriors, com els són Lina BadimónJordi Salas-SalvadóJosé M. Ordovás, Lluís Serra Majem, Miguel Ángel Martínez, Gema FrühbeckRosa M. Lamuela o Ramon Estruch, entre altres”. “Aquests premis han demostrat al llarg de tres dècades ser independents, la qual cosa els ha situat al màxim nivell quant a credibilitat i notorietat”, afegeix.

Olga Martín Belloso dirigeix el grup de recerca Noves tecnologies per al processament d’aliments. La investigadora ha destacat la importancia del seu àmbit d’investigació, que “permet que arribin als consumidors aliments més segurs i saludables mitjançant noves tecnologies que milloren els processos i la sostenibilitat”.

Al llarg de la seva carrera investigadora, Martín ha dirigit 33 tesis doctorals i compta amb 375 articles en revistes d’alt impacte, 84 capítols de llibres i 4 patents. En l’àmbit de la gestió acadèmica, és presidenta de la Societat Espanyola d’Enginyeria d’Aliments (SESIA), vicepresidenta de la International Society of Food Engineering (ISFE) i ambaixadora a Espanya de la Global Harmonization Initiative (GHI). En l’actualitat exerceix també el càrrec de vicerectora de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida.

Text: Premsa Instituto Danone / Premsa UdL / Agrotecnio