Més de 100 persones participen en la primera activitat de teambuilding d’Agrotecnio

oct. 6, 2023

El Centre CERCA de Recerca en Agrotecnologia, Agrotecnio, es va crear en 2012 i des de llavors ha mantingut una trajectòria de creixement estable. Amb més de 150 científiques i científics organitzats en quinze grups de recerca i lligats a dues universitats catalanes, Agrotecnio és avui un dels centres de recerca en agrotecnologia més rellevants en l’estat espanyol. No obstant això, mai s’havia reunit a tot el personal per a conèixer-se entre grups i àrees, fins avui.

El dijous 5 d’octubre es va celebrar la primera activitat de teambuilding (o foment de l’esperit d’equip) del centre, una activitat que aspira a convertir-se en una cita anual per a tot el personal d’Agrotecnio. Més de 100 persones de tots els grups de recerca van participar en les activitats programades en aquesta primera edició, molt lligades a l’activitat investigadora del centre.

La jornada va començar amb una reunió del personal investigador més jove, aquelles persones que es troben cursant els seus estudis de doctorat o que ho han obtingut recentment. Des de fa aproximadament un any, Agrotecnio organitza fòrums pensats per a aquestes persones, que abordin temes transversals i que els ajudin en el desenvolupament de la seva carrera professional, els “Early Career Forums”. La reunió que va tenir lloc ahir buscava conèixer les preocupacions i necessitats dels i les investigadores més joves perquè els pròxims fòrums s’ajustin a elles.

Al migdia va donar inici el primer concurs de tast a cegues i tast popular d’Agrotecnio, el Agrogourmet, liderat per Mª Paz Romero, investigadora principal del grup Components Bioactius dels Aliments i Francisco Molino, investigador del grup de Micologia Aplicada. En aquest primer Agrogourmet es van tastar quatre tipus de pernil, formatge i vi, que els qui concursaven havien de tractar d’identificar en una fitxa. Pilar Sopeña, Breno Dealmeida, Josu Alday, Irene Teixidó i Paula Curto formaven l’equip que va aconseguir major puntuació i que va lliurar la fitxa de resultats amb major rapidesa. En reconeixement, van rebre un diploma i una cistella de productes d’una cooperativa local.

Per a finalitzar la jornada, les més de cent persones participants es van organitzar per a degustar uns lloms de porc cedits pel grup de recerca de Millora Animal i cuinats pel restaurant l’Espurna. El dinar va estar precedit pels discursos del director d’Agrotenio, José Antonio Bonet; el director de iCERCA, Lluís Rovira; i el secretari d’alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol. El dinar també es va organitzar com un experiment i va consistir, entre altres, en lloms de porc sencera o parcialment Duroc, que es van servir en plats de diferents colors amb l’objectiu esbrinar si els qui els van provar van preferir la carn de porc d’un tipus o un altre.

Album de fotos de l’esdeveniment:

Teambuilding 2023