Gustavo Slafer i el grup de fisiologia de cultius d’Agrotecnio reben el premi Mensa Lleida al coneixement científic i tecnològic

abr. 15, 2024

L’investigador Gustavo Slafer i el grup de fisiologia de cultius que lidera en Agrotecnio i la Universitat de Lleida han rebut el premi Mensa Lleida al coneixement científic i tecnològic. El lliurament es va celebrar el divendres 12 d’abril en el Auditori Joan Oró del Parc Agrobiotech Lleida i va comptar amb la participació de la també investigadora de Agrotecnio-UdL Olga Martín-Belloso, que va rebre el mateix guardó en 2021.

Gustavo Slafer, professor investigador ICREA i de la Universitat de Lleida, lidera el grup de fisiologia de cultius d’Agrotecnio. Amb un equip d’11 persones entre personal sènior, postdoctoral i en formació, la recerca del grup de Fisiologia de Cultius d’Agrotecnio i la UdL se centra en “millorar la qualitat, la sostenibilitat i la productivitat dels cultius de gra, principalment blat i ordi, i oferir coneixements i eines que permetin dissenyar estratègies de maneig o de millora genètica que siguin més efectives i eficients”. Per a això compten amb finançament local, nacional i internacional i col·laboracions amb laboratoris de tot el món.

Roxana Savin, investigadora sènior del grup, explica que “dins de l’àrea de tolerància a l’efecte del canvi climàtic, en el nostre laboratori estudiem els efectes dels cops de calor i de anegamiento. Fem experiments amb hivernacles portàtils i estudiem l’efecte que té sobre la fertilitat, el rendiment i la qualitat de les espigues”.

Al llarg de la seva carrera, Gustavo Slafer ha rebut altres reconeixements com ser professor honorari de la University of Nottingham (el Regne Unit) i de la Universitat de Buenos Aires (l’Argentina).

Segons indica Mensa, l’associació de persones d’alt quocient intel·lectual, els premis Mensa Lleida al Coneixement, que s’atorguen des de 2015, busquen premiar aportacions que facin d’aquesta una societat millor des de diferents àmbits: ciència i tecnologia, humanitats i art, i emprenedoria.

Més informació: