Joaquim Nadal ratifica el suport del Departament de Recerca i Universitats a Agrotecnio

gen. 25, 2024

El conseller de Recerca i Universitats ha visitat avui la seu d’Agrotecnio en el marc de la seva visita a Lleida, on ha participat també a l’acte de clausura del 50 Aniversari de l’ETSEAFiV i ha tingut oportunitat de veure un altre centre CERCA de la capital de Ponent, l’IRB Lleida. Nadal ha ratificat el suport a Agrotecnio del departament que lidera, amb un recolzament que permetrà al centre continuar amb el procés de creixement que va començar l’any passat.

Durant la seva visita a Agrotecnio, Nadal s’ha reunit amb el director del centre, en José Antonio Bonet; dos investigadors, Paul Christou i Teresa Capell; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy; i el director de l’ETSEAFiV, Jordi Graell. A la sala s’han explicat les principals línies de recerca d’Agrotecnio i les perspectives de creixement per 2024 gràcies al suport de la Generalitat, tant del Departament de Recerca i Universitats com del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Nadal ha pogut visitar les instal·lacions del laboratori del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada, on la investigadora Teresa Capell ha exposat com treballen per a l’edició genètica de conreus reals de panís, arròs i blat per tal de que siguin resistents a plagues, a la sequera o per a poder fer aliments i pinsos enriquits que aportin vitamines i, fins i tot, bloquegin el desenvolupament de malalties com la SIDA.