14 investigadores i investigadors adscrits a Agrotecnio, entre el personal científic més citat del món en 2022

oct. 26, 2023

Un total de 14 investigadores i investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat de Barcelona (UB) adscrits a Agrotecnio estan en la base de dades de personal científic més citat del món, elaborada per la Universitat de Stanford (els Estats Units), l’empresa de cienciometria SciTech Strategies Inc. i l’editorial científica Elsevier, segons l’última actualització que s’ha fet aquest mes d’octubre amb dades de 2022. Gustavo Slafer, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) i investigador principal del grup de recerca de Fisiologia de Cultius, és el millor posicionat tenint en compte la producció científica de l’any passat, en la posició 18.361 (24.834 l’any anterior).

També apareix en aquesta classificació l’Olga Martín Belloso, líder del grup de Noves Tecnologies pel Processat d’Aliments, en la posició 33.022; Paul Christou, investigador principal del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada, en la posició 42.968; Laura Salvia-Trujillo, del grup de Noves Tecnologies pel Processat d’Aliments, en la posició 62.294; José L. Araus, investigador principal del grup de Fenòmica Vegetal (UB), en la posició 66.434; Conxa Ramos, del grup d’Agronomia, en la posició 70.187; Robert Soliva, del grup Noves Tecnologies pel Processat d’Aliments, en la posició 80.227; Sònia Marín, de Micología Aplicada, en la posició 88.656; Víctor Resco, del grup de producció forestal, en la posició 97.982; així com Albert Ibarz, del grup de Noves Tecnologies pel Processat d’Aliments, en la posició 130.621.

A partir de la posició 150.000 també es troba a José A. Martínez-Casasnovas, del Grup de AgròTICa i Agricultura de Precisió, en la posició 158.588; Changfu Zhu (Biotecnologia Vegetal Aplicada, †), en la 184.349; Isabel Lara (Biologia i Tecnologia de Postcollita), 197.850; i Lorenzo Fraile (Millora Animal), en la 428.619.

El número 1 a nivell internacional durant 2022 continua sent Zhong Ling Wang, abans adscrit a l’Institut de Tecnologia de Geòrgia (Estats Units) i ara a l’Acadèmia Xinesa de Ciències. Avelino Corma, de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ-CSIC-UPV) es manté com a primer espanyol, en la posició 94 del llistat. Quant a les institucions catalanes, Manel Esteller, de l’Institut de Recerques Biomèdiques de Bellvitge, es troba en la posició 243.

A nivell mundial, de les 204.644 persones que apareixen en aquesta base de dades, el científic més destacat és Michael Grätzel, de l’Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa).

Text: Premsa UdL / Comunicació Agrotecnio