Presentació de “La sanitat vegetal en l’agricultura i silvicultura: Reptes i perspectives per a la dècada vinent”

juny 20, 2023

Avui, a Madrid, la Real Academia de Ingeniería acull la presentació de La sanidad vegetal en la agricultura y silvicultura: Retos y perspectivas para la próxima década, una publicació que presenta els reptes de salut de les plantes i els que probablement haurà d’afrontar en el futur.

L’obra ha estat creada per Rafael M. Jiménez-Díaz, María Milagros López i Ramon Albajes, tres enginyers agrícoles amb experiència en diferents àrees de salut vegetal. Albajes, investigador, consultor i antic director d’Agrotecnio, s’especialitza en l’ecologia i el control de les plagues agrícoles i centrarà la seva xerrada en l’impacte del canvi climàtic en la salut de les plantes.

La salut de les plantes contribueix a augmentar la productivitat en l’agricultura i la silvicultura. El seu objectiu és reduir les pèrdues de cultius i boscos a causa de plagues fitòfagues d’artròpodes, malalties i males herbes, que representen un terç del rendiment assolible malgrat les mesures de control. També té com a objectiu millorar la sostenibilitat dels agroecosistemes.

Més informació: