Jornada tècnica en línia: “Tecnologia de polsos elèctrics per a la innovació en el sector alimentari”

març 14, 2023 | 0 comments

  • El proper dimecres 29 de març de 11 a 13 hores
El grup de Noves Tecnologies de Processament d’Aliments d’Agrotecnio, realitza una jornada tècnica en línia en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DACC.

L’ús de la tecnologia de polsos elèctrics en el sector alimentari està guanyant interès en els darrers anys perquè és fàcil d’emprar, permet l’obtenció d’aliments segurs de major qualitat, millora els rendiments de producció, promou la sostenibilitat ambiental i pot aplicar-se en nombrosos processos alimentaris. Per una banda, l’aplicació de polsos elèctrics presenta un gran potencial com a alternativa a la pasteurització tèrmica de fluids alimentaris. En tractar-se d’una tecnologia no tèrmica, permet obtenir productes microbiològicament estables, mantenint les característiques organolèptiques i nutritives. Per altra banda, els polsos elèctrics poden utilitzar-se en operacions convencionals a la indústria alimentària, com són l’extracció, la difusió, el marinat, la deshidratació, etc.
Aquesta jornada pretén donar a conèixer la tecnologia de polsos elèctrics i la seva potencialitat en la indústria alimentària, presentant els fonaments i les aplicacions de la tecnologia, els equips industrials disponibles, i les oportunitats de negoci per al sector alimentari. Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “Demostració de l’aplicació de polsos elèctrics d’alta intensitat de camp per a la pasteurització de fluids alimentaris” i “Millora de processos alimentaris mitjançant l’ús de la tecnologia de polsos elèctrics de moderada intensitat”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2022

 

MÉS INFORMACIÓ: Aquí
INSCRIPCIONS: Aquí