Celebrada amb èxit la segona Escola de Recerca en Ecologia i Gestió Forestal entre el CTFC i Agrotecnio

Sep 23, 2021 | 0 comments

  • Aquesta setmana ha tingut lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de Lleida la segona Escola de Recerca en Ecologia i Gestió Forestal. La trobada s’ha dut a terme en el marc de les activitats de la Unitat Mixta de Recerca entre el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia-Agrotecnio
  • CTFC i Agrotecnio són dos centres CERCA de la Generalitat de Catalunya

Els dies 21 i 22 de setembre ha tingut lloc la segona Escola de Recerca en Ecologia i Gestió Forestal, en el marc de les activitats conjuntes de la Unitat Mixta de Recerca (Joint Research Unit, JRU) del CTFC i Agrotecnio. Aquesta reunió s’ha dut a terme amb el suport de Consell Social de la UdL. Les sessions organitzades anaven adreçades als doctorands dels dos centres, amb els objectius de millorar les seves habilitats per a presentar i discutir els seus resultats en un entorn acadèmic; dotar-los d’una formació específica en competències transversals; facilitar la cooperació entre els estudiants de doctorat a la JRU, i estimular la col·laboració entre els grups de recerca de la JRU i altres institucions de recerca. En aquesta ocasió, s’ha comptat amb investigadors del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), com a centre convidat.

A més de les 15 presentacions dels estudiants, s’han organitzat taules rodones temàtiques i tallers pràctics adreçats a millorar les competències dels assistents. Les dues jornades s’han complementat amb visites a l’Arborètum de Lleida, i a les instal·lacions de l’ETSEA i d’Agrotecnio.

La valoració global que els doctorands han fet dels dos dies d’activitats ha estat molt positiva. El format de les jornades els ha permès compartir les seves pròpies activitats de recerca i rebre el feedback personalitzat de cada un dels assistents, tant doctorands com investigadors sèniors. En definitiva, les jornades han propiciat la interacció entre els membres de la Unitat Mixta en un marc de treball distès, de la qual sens dubte sorgiran noves i fructíferes iniciatives conjuntes.

La JRU entre el CTFC i Agrotecnio està constituïda des de l’any 2019, amb l’objectiu de dur a terme projectes comuns sobre la gestió dels boscos mediterranis i les amenaces mediambientals que els afecten.

Text: Comunicació CTFC