Visita del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a les instal·lacions d’Agrotecnio

Apr 22, 2021 | 0 comments

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha visitat el dijous 22 d’abril les instal·lacions d’Agrotecnio per conèixer la recerca d’excel·lència en agroalimentació que realitzem al Campus de l’ETSEA de la Universitat de Lleida (UdL).

Li han acompanyat Ramon Farré Roure, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida; Francesc Xavier Vidal, Secretari d’Universitats i Recerca; Ramon Alturo Lloan, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida; Clara Porta Sánchez, delegada d’ACCIÓ a Lleida; i Jordi Serracanta, assessor de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Durant la jornada, celebrada inicialment a la Sala de Graus de l’ETSEA, el conseller va poder conèixer l’activitat investigadora desenvolupada en el nostre centre CERCA gràcies a la presentació realitzada per Jordi Graell, director del Campus; i Ignacio Romagosa, director d’Agrotecnio. Així mateix, quatre investigadors d’Agrotecnio i la UdL van realitzar uns seminaris per a mostrar a les entitats polítiques els seus avanços científics: Teresa Capell, investigadora sènior del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada; Joan Estany, investigador principal del grup Millora Porcina; Laura Salvia, investigadora sènior del grup de Noves Tecnologies per al Processament d’Aliments; i José Antonio Bonet, investigador sènior de la Joint Research Unit entre el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i Agrotecnio.

Després de la ronda de seminaris, el conseller Ramon Tremosa va poder visitar les nostres instal·lacions. En primer lloc, el grup d’AgròTICa i Agricultura de Precisió i el seu investigador principal, Àlex Escolà, van mostrar als assistents el vehicle amb làser amb el qual el grup escaneja els horts per a desenvolupar els seus treballs en Agricultura de Precisió. Així mateix, el grup de Protecció Integrada de Cultius i el seu investigador sènior Jordi Recasens, van explicar la seva col·laboració amb la Càtedra Corteva, així com la seva recerca en malherbologia i ecologia vegetal.

La visita institucional va finalitzar amb un lliurament dels exemplars del llibre ‘La alfalfa: Agronomia y utilización’ als presents per part del director
d’Agrotecnio, amb motiu de la celebració el 23 d’abril de la Diada de Sant Jordi.