Inscripcions obertes per a la jornada “Aigua i agricultura: Recerca i desenvolupament per a una agricultura sostenible en un context d’escassetat d’aigua”

maig 18, 2023 | 0 comments

La primavera de 2023 està sent una de les més seques del segle en la Península Ibèrica. Març va ser un mes particularment sec i, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), també un dels més càlids del segle, amb 1,8 °C per sobre de la mitjana per a l’època de l’any.

En aquest context i amb motiu de la investidura com a Doctor Honoris causa de la Universitat de Lleida del Professor Elías Fereres (Universitat de Córdoba, Institut d’Agricultura Sostenible-CSIC), el pròxim 13 de juny se celebrarà la jornada “Aigua i agricultura: Recerca i desenvolupament per a una agricultura sostenible en un context d’escassetat d’aigua”.

L’esdeveniment tindrà lloc en la Sala d’actes de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària de Lleida (ETSEAFIV), de 15:30 a 20:30. Les inscripcions estan obertes a través d’aquest enllaç. A més, la jornada podrà seguir-se en línia a través del canal de YouTube de la Reial Acadèmia d’Enginyeria.

Durant la jornada s’analitzaran els progressos científics i tecnològics de les últimes dècades, en concret sobre el reg eficient, l’adaptació al canvi climàtic, la teledetecció en el maneig d’aigua o l’ús de l’aigua en els sistemes de secà.

No s’oblidaran els reptes socials que planteja l’ús de l’aigua en l’agricultura en els propers anys. En una segona part es debatran aquestes qüestions gràcies a ponents d’universitats, confederacions hidrogràfiques, ONGs, comunitats de regants i departaments governamentals.

El Professor Fereres, que clausurarà la jornada, ha tingut un profund impacte en el desenvolupament científic i tecnològic de les ciències agràries i la seva transferència a la societat, particularment en l’àmbit de la gestió de l’aigua en l’agricultura i a l’entorn de Lleida.

Més informació: